Απλήρωτοι 2.000 εκπαιδευτικοί στα ολοήμερα σχολεία

Απλήρωτοι 2.000 εκπαιδευτικοί στα ολοήμερα σχολεία

Αρ. Πρωτ. 7863/15.12.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Απλήρωτοι παραμένουν 2.000 καθηγητές, που εργάζονται στα 800 πιλοτικά ολοήμερα σχολεία ως αναπληρωτές. Ενώ, το αρμόδιο Υπουργείο είχε διαβεβαιώσει το συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ότι στα μέσα του Νοεμβρίου θα τακτοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εν λόγω εκπαιδευτικούς, παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτοι. Μάλιστα, τους ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις τριτοκοσμικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα.

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους, που βλέπουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό να πέφτει έξω. Τα συγκεκριμένα σχολεία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, οπότε η οποιαδήποτε ακύρωσή του σημαίνει, ότι αυτόματα λύεται και η σύμβαση των εκπαιδευτικών. Οφείλει άμεσα η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να δώσει λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των ολοήμερων σχολείων και να προβεί έγκαιρα στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πότε επιτέλους προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην πληρωμή των δεδουλευμένων  των 2.000 περίπου εκπαιδευτικών των ολοήμερων σχολείων;

Απάντηση Υπουργείου